Online Direktorij
Grafika
Hobi
Igre
Internet
Kockarnice
Muzika
Novac i Financije
Osobne Stranice
Posao
> Putovanja
Sport
Umjetnost
Zabava
Zdravlje i Ljepota
Razno

Putovanja

Iako sam nevjernik (vjerujem da njega nema), ovdje moram citirati jednog sveca čija misao je za mene značajna. "Svijet je kao jedna knjiga i oni koji ne putuju kao da su pročitali samo jednu njenu stranicu", rekao je Sveti Augustin. Aktivnost koju sam oduvijek obožava i želio si priuštiti jeste putovati po domovini i po svijetu. Strastveni sam ljubitelj dokumentarnih filmova o divljim životinjama, domorodcima i egzotičnim pejzažima. Tako ni ovdje nije moglo nedostajati poglavlje posvećeno turizmu. Mnogo njih ni ne pomišljaju da otputuju u neku drugu zemlju ili grad iz novčanih razloga, ali se često ta prepreka lako prebrodi kupujući jeftine zrakoplovne karte preko mreže.

safari u keniji Kenija Safari predstavlja mnogobrojne egzotične fotografije podijeljene u nekolio fotografskih galerija i iscrpni opis jednog putovanja u Keniju koji se sastojao od sedmodnevnog foto safarija po nekim od najznačajnijih kenijskih nacionalnih parkova, jedan od njih u podnožju Kilimanđara, te jednotjedni odmor na moru u Watamu, s posjetom okolnim mjestima i jednodnevnim izletom u barci organiziranim od lokalnih stanovnika. Posjeti ovaj site i podjeli nezaboravne doživljaje iz Afrike s njegovim autorom.

putovanje u Myanmar U ožujku 2008, zajedno s mojom suprugom sam bio na organiziranom individualnom turističkom putovanju po Myanmar, nekadašnjoj engleskoj koloniji Burmi. Putovanja je imalo i svoj službeni naziv: "Mingalabar Myanmar". Sve je organizirala jedna odlična talijanska agencija iz Milana, koja je u međuvremenu prestala postojati. Kao što sam već spomenuo, radi se o privatnom aranžmanu: mi smo bili jedini učesnici. U pratnji smo imali vodiča koji je govorio pristojan talijanski (i dobar engleski) i poseban automobil u svakom novom predjelu. Naći ćeš detaljni dnevnik tour-a s opisom mjesta koje smo posjetili, sve popraćeno s puno fotografija i brojnim kratkim video zapisima (najljepši i najuzbudljiviji je svakako onaj o letu u zračnom balonu iznad povjesnog područja Bagan). Prvi susret s kosookim stanovnicima Azije, kušanje nepoznatih jela i povjesne pripovjetke vezane za budizam su nam zvucali kao bajke, neš što se ne doživljava svaki dan. Dodir s kulturom puno drukčijom od naše nas je obogatio. Shvatili smo koliko je kod njih važna zajednica i koliko je individualizam malo cijenjen, upravo suprotno nego na našim prostorima.

jug Balkana Sugestivno putovanje grupe talijana na Jug Balkana, po Grčkoj, Bugarskoj, Makedoniji i usputnom prolasku kroz Albaniju, u potrazi za izvorima kršćanstva u Europi i posjetom pravoslavnim manastirima i crkvama. Nezaboravne Meteore i planina Atos na istoimenom poluotoku u Gračkoj, bajkoviti manastir Rila u Bugarskoj, kolijevka bugarske civilizacije, i predivni Ohrid sa svojim magičnim jezerom i arhitekturom. Prolazak kroz Albaniju je bio nešto posebno, pogotovo bezbrojni bunkeri uz granicu. Četiri tisuće kilometara s autobusom i brodom u sedam dana, doista intenzivno i uzbudljivo.

bus.ba A kada se netko odluči poduzeti neko putovanje, jedna od osnovnih stvari koje treba organizirati jeste prijevoz. Odluka ovisi o tome da li se ide blizu ili daleko. Mnogi preferiraju vlastiti automobil, zbog komotnosti, dok drugi više vole javni prijevoz; manje brige jer netko drugi misli o svemu. Jedan od najboljih i najjeftinijih načina je autobus. Zašto? Kreće iz centra grada i dolazi u centar, tako da smo u trenutku izlaska već na destinaciji. Za vrijeme putovanja čovjek se može opustiti i promatrati vanjsku panoramu, obogačujući na taj način svoje iskustvo. Prema tome, ako živite u Bosni i Hercegovini i treba vam autobus, na bus ćete pronaći detaljni red vožnje međugradskih autobusa, ali isto tako i međunarodnih. Na raspolaganju su i korisni savjeti u vezi sa samim putovanjima, počevši od prtljage, osobnih dokumenata i novaca. A ako putujete u inozemstvo i interesira vas kurs valute zemlje u koju idete, nema problema; tu je i uvijek ažurirana kursna lista. U slučaju di imate volje poduzeti neko putovanje, a ne znate gdje bi, možete dobiti ideju konzultirajući njihove prijedloge i opise raznih turističkih mjesta. Sretan put!

Kratki video iz jedne škole u Keniji.