Online Direktorij
Grafika
Hobi
Igre
Internet
Kockarnice
Muzika
Novac i Financije
> Osobne Stranice
Posao
Putovanja
Sport
Umjetnost
Zabava
Zdravlje i Ljepota
Razno

Osobne Stranice

Imam dojam da je otuđenje čovjeka svakim danom sve izraženije i da je to jedna od negativnosti ove moderne civilizacije. Proturječnosti se definitivno množe s razvojem društva, sredstava za rad i načinima za zabavu. Sva tehnologija koja se razvila u zadnjih 50 godina, počevši s automobilom, pa televizorom i na kraju s Internetom i mobilnim telefonima, uvijek nas je za još korak udaljavala od bližnjih, od prijatelja i poznanika, jer nam okupira vrijeme i duh, zarobivši nas s onim što nudi. Jedan indijski mudrac sve to definira kao proteza za dušu. A nudi nam samo pasivnost, servira nam informacije koje su često netočne ili tendenciozne, želeći da idemo u određenom smjeru, često suprotnom od onoga koji bi sami izabrali. Tako se događa da preko te tehnologije i uz njenu pomoć pokušavamo da vratimo smisao postojanja. Čini se kontradiktorno, ali čak i novonastale društvene mreže pridonose alijenaciji: puno virtualnih prijatelja bez ikakvog osobnog kontakta, načina da se stisne ruka, da se razmjeni pogled. Sve se češće povjeravaju svoje misli i problemi nekom blogu, umjesto prijatelju ili rođaku. Tko zna što bi na to rekao otac psihoanalize.

vicevi i plavuse Početna ideja autora web dnevnika naslovljenog Vicevi i plavuše je odmah vidljiva; skupiti i staviti na raspolaganje publici dobre viceve, pretežno o plavušama, koje dobija, kako sam izjavljuje, na e-mail u uredu i koji preko mreže omogućava pristup širem krugi korisnika ovoj tematici. Po posljednjim objavljenim člancima se primjećuje da je došlo do zasićenja i da se trend i tematika bloga mjenjaju. Jasno je da je pisac tekstova ušao u spiritualno fazu i da su njegovi interesi promjenjeni, usmjereni prema unutrašnjosti duše, umjesto prema vanjskim iskazima iste. Priča napisana zadnjih dana godine ima elemente naučne fantastike, ali je u njoj lako prepoznatljiv unutrašnji nemir i protest protiv društva u kojem živimo. Dosta zabavno i vrijedi izgubiti 5 minuta, ako nemate ništa pametnije da radite.

veliki haos srpski blog Srpski internet dnevnik Haos je filozofski usmjeren i razmatra procese koje upravljaju svjetom i našim bivstvovanjem. Autor podržava ideju o nepostojanju kreatora, ili kako ga neki još nazivaju programera (da budem potpuno jasan, radi se o Bogu), i da je sve oko nas, koliko god izgledalo uređeno, u stvari rezultat kaosa, nepredvidljivih i slučajnih događaja koji su nas u međusobnoj interakciji doveli gdje jesmo i kreirali nas i sve što nas okružuje. Inspiraciju i potvrdu svojim tvrdnjama nalazi u nauci o kaosu, znanstvenoj disciplini koja se jako razvila u posljednjih nekoliko desetljeća i koja je produbila određene fenomene koji su do nedavno bili velika tajna za naučnike. Ako je vaš um dovoljno elastičan da se pohrve s složenim pitanjima podrijetla nas i onoga što nas okružuje, ovo bi vam se moglo jako dopasti. Ima izuzetno provokativnih razmišljanja, fotografija vrlo ugodnih oku, pogotovo onom muškom, i i dva video zapisa su kvalitetna i originalna po sadržaju; u oba prevladava muzika.

Počeci razmišljanja u prapovijesti Mislilac kako ga mi zamišljamo Kibernetička budućnost
Razvoj misli kroz povijest: prošlost, sadašnjost i budućnost (koja je već stigla).

Osobne stranice su vezane i za osobne interese. Interesi mogu biti shvaćeni na dva različita načina. Interes je ono što nas zanima, s čime se bavimo i gdje utažujemo naše strasti. Drugo značenje je sebičnije i znači da nas interesira da postignemo, odnosno dostignemo nešto na nekom području naše djelatnosti. Interesantno je primjetiti da se u ovoj kategoriji pojavljuju oba značenja. Dok većina «normalnih» (ovdje su navodnici obvezatni) ljudi spada u prvu grupu, drugoj klasi pripadaju pretežno političari i oni koji nešto prodaju. Oni na svojim web stranicama ne iznose na iskren način svoja iskustva i poglede na svjet, nego pokušavaju da utječu na razmišljanje posjetioca na način da ih usredotoče u smjeru njihovog interesa: da ih se glasa na izborima ili da se kupi proizvod ili usluga koju nude. Nije uvijek jednostavno pogoditi namjeru autora, jer se oni iz druge skupine ponekad uspijevaju odlično maskirati. Naša politika je takva da preferira prvu grupu, ali i oni iz druge ponekad steknu pravo da budu uneseni.